Dienst

Alexander techniek

Een praktische methode om moeiteloos en vrij te leren bewegen, en pijn te voorkomen en te verlichten.

Rust en herbronning voor mama’s

Ik nodig je uit om Alexandertechniek te gebruiken in deze drukke fase van je leven. Vanuit mijn persoonlijke en jarenlange ervaring met de techniek, reik ik je zeer nuttige hulpmiddelen aan om je natuurlijke kracht en balans terug te vinden.

Tijdens mijn lessen nodig ik je uit om contact te maken met je lichaam en het de rust te geven die het nodig heeft om spanning los te laten en een vrijere en lichtere beweeglijkheid toe te laten. Aan de hand van zachte aanrakingen die je lichaam ontspannen en reorganiseren, geef ik je de ruimte die je nodig hebt om te rusten en te herstellen.

De vermoeidheid van het moederschap in combinatie met je werk doet je de band met jezelf verliezen en ontneemt je de mogelijkheid te genieten van deze fase die zo bijzonder is voor jou en zo essentieel voor jouw kind(eren). Via het ervaren van Alexandertechniek kan je de boeiende reis van het ouderschap verderzetten met meer vreugde en empathie en minder inspanning.

Wat is de Alexander techniek?

De Alexander Techniek is geen therapie of geneeswijze maar een praktische methode om moeiteloos en vrij te leren bewegen, en pijn te voorkomen en te verlichten. Vandaag passen meer en meer mensen de Alexander Techniek toe voor lichamelijke aandoeningen door overbelasting of slechte houding. De Alexander techniek is aangewezen bij nek- en rugklachten, vermoeidheid, concentratieverlies, ademhalingsklachten, burn-out en (sport)blessures. Dankzij de Alexander techniek kan je onnodige spierspanning herkennen en loslaten. Samen met een leraar oefen je in het gewaarworden van jezelf. Je wordt bewuster van je denken, je motoriek en je ademhaling.

De Alexander techniek dankt veel van haar populariteit aan het therapeutisch effect van de methode: je bent beter in balans waardoor je in staat bent om maximaal gebruik te maken van je eigen kracht. De Alexander techniek vormt zo een uitstekende basis voor elke fysieke en mentale activiteit.

Tijdens een serie privé lessen van 40–50 minuten werk je, aan de hand van een lichte vorm van aanraking en verbale instructies, aan het hervinden van een vrijere balans en coördinatie in het bewegen. Je werkt onder meer aan het herkennen van je eigen spanningspatronen en aan het loslaten daarvan. Aan de hand van eenvoudige dagelijkse activiteiten zoals staan, zitten, lopen en liggen worden de basisprincipes aangeleerd die tevens van toepassing zijn op andere activiteiten.

De hoeveelheid lessen is afhankelijk van ieders individuele behoeften en omstandigheden. Na enkele sessies heb je de basistechnieken en inzichten onder de knie en is het de bedoeling dat je dit in je dagelijks leven integreert.

Alexander Techniek tijdens en na de zwangerschap

Als je zwanger bent, is je lichaam volop in verandering. Ook emotioneel is er heel wat aan de hand. Via de Alexander techniek behoud je je balans, zodat je je makkelijker kunt aanpassen aan de fases van je zwangerschap.

Zo kan je dankzij de Alexander techniek de druk op je wervelkolom verlichten door het gewicht van je baby over je lichaam te verdelen. Op die manier leer je nek-, rug- en schouderklachten tijdens je zwangerschap voorkomen.

Als je activiteiten hebt waarbij je veel moet zitten, kan de Alexander techniek je helpen dat goed te doen. Veel vrouwen zitten achterover geleund waardoor het gewicht van de baby op de onderrug en de grote bloedvaten drukt. Dit kan leiden tot rugpijn en bekkeninstabiliteit. Via allerhande oefeningen kan je leren hoe je in je dagelijkse leven bepaalde houdingen en bewegingen kunt implementeren, en aldus klachten verlichten of voorkomen.

Ook na de bevalling helpt de Alexander techniek je bij een evenwichtig herstel van je lichaam, en bij het aanpassen aan nieuwe, veeleisende situaties zoals het geven van borstvoeding, het zoeken naar een gezond eet- en slaapritme, en het dragen van je kind.
Kortom: een aantal sessies Alexander techniek tijdens en na je zwangerschap helpen je om je gezonder, prettiger en vrijer te voelen tijdens deze uiterst intense en intieme periode in je leven.

Bekijk al onze diensten